Brokoļu biezenis, zaļais siers. Piesātinātas garšas, krāsas. Vieglas un gardas vakariņas. Kad brokoļi ir sezonā, noteikti ir jāpagatavo brokoļu biezenis un kombinācijā ar kaņepju sēklām, zaļo sieru, garšas būs fantastiskas.
Zaļās
vakariņas ar zaļiem garšīgiem akcentiem. Ātri un vienkārši
pagatavojama recepte.
Eju uz veikalu ar nodomu pirkt Siera ražotne makaronus. Kaut vienu reizi tos nogaršojot makaronu garša mutē paliek neaizmirstama.
Šoreiz uzrunāja tieši baraviku makaroni. Tas iedvesmojoties no rudens :)
Vasaras sezona ir tas laiks, kad var izbaudīt gardos grilējumus un tad jau visam gadam arī ir gana. Tur jau laikam tas īstais garšas noslēpums, iekš sezonalitātes. Vēl svaigā gaisā...mmm. kas gan var būt foršāks.
Grilējumu
ierastā kombinācija - kečups, majonēze, varbūt sinepes, jau pārāk
ierasts un parāk garlaicīgs. Šoreiz stāsts par alternatīvām. Gardām
mērcītēm, kuras pārsteigs garšas kārpiņas un radīs atkal jaunas
vasaras garšas.
Taču nebūt ne tik vienkārši. Kaut kas uz to pusi, taču ar savu garšas niansīti. Nevis aveņu ievārījums, bet gan aveņu ķiploku mērcīte. Pirmajā brīdī šķita oho interesanta kombinācija. Un kā reiz ideāla kopā ar vistas gaļu.
Grilēt var ārā, grilēt var iekšā, pagatavo tik marinādi un uz priekšu. Viss, kas nepieciešams, lai grilētu telpās ir nepieciešama cepeškrāsns ar grila režīmu.
Šoreiz jāizlieto dzērveņu krājumi. Kādēļ gan neuzgrilēt gaļiņu..
Ja izdodas atrast svaigus
sparģeļus, tad noteikti ir vērsts izbaudīt šo krēmīgi maigo
delikatesi.
Svaiga tomātu salsa tik ļoti
piederas vasaras sajūtām. Vienkārši un garšīgi pagatavota vistas
fileja ar kraukšķīgiem un gardiem riekstiņiem.
Tik daudz iespaidu vienā ēdienā,
tik daudz garšu....
Rīsu nūdeles vienmēr rada viegluma un gaisīguma sajūtu.
Kad galvā
pavasaris, gaisā virmo īpašas sajūtas un krāsains noskaņojums rada
īpašas receptes ar jaunām garšām.
Recepte bez gaļas, bez glutēna, bez eļļas.
Turku
zirņi ir bagātīgs olbaltumvielu avots - no pākšaugiem TOP -1,
savukārt griķi lielisks un vērtīgs ogļhidrātu
avots.
It kā neiedomājami kotletes
pagatavot bez eļļas, bet tas ir
iespējams.
Šajā RECEPTĒ pilnībā var iztikt BEZ TAUKVIELĀM !!!
Lieliskas garšas nianses rada
kvalitatīvi, lieliski produkti, kuros ir izcelts to dabiskums un
svaigums.
Jo vairāk
ierobežoju uzturā taukvielas, jo vairāk saprotu, cik labi var bez
tām iztikt. Lietot taukus nesamērīgi vairāk ir ieradums
!
Tortilla, sulīga garda, barojoša.
Jā, barojoša arī tagad :)
Šo tortillu agrāk gatavoju katru
piektdienu, tad kad vēl neiespringu par kalorijām, ēdu majonēzi uz
nebēdu un nespēju iedomāties savu ikdienu bez tās. Šī recepte gan
bez majonēzes :)
Lieliska alternatīva
tradicionālajam variantam - ar malto gaļu pildītai
paprikai.
Bagātīga un daudzveidīga
garša
Patiesībā
katrs produkts šajā receptē ir individualitāte, tādēļ šis stāsts
būs par spēcīgiem produktiem - īstām zvaigznēm, taču neticami maigu
jo maigu harmoniju. Dievinu šīs garšas katrā kumosā, īsta
piektdienas bauda.
Viss sākās ar domu ko piektdienā, pagatavot īpašu. Piektdienas vienmēr ir īpašas...tieši kulināro baudu ziņā, kad atļaujos vairāk nekā ikdienā.
Dievinu šo recepti, kuru šodien radīju...fantastika, katrs kumoss, garšu pilns, aromātisks, sulīgs..
No turku zirņiem ātri var pagatavot sātīgas un bagātīgas uzkodas. Pārsvarā izmantoju konservētus, dēļ tā, ka uzreiz var ķerties klāt pie to gatavošanas. Taču noteikti iesaku nopirkts arī svaigos turku zirņus un kādā brīvdienā novārīt. Protams, garša ir nesalīdzināma, izteiktāka svaigāka.